Home | Webstore
Latest News: OOTP Update 20.6 - OOTP 20 Available - FHM 5 Available

  

Go Back   OOTP Developments Forums > Prior Versions of Our Games > Franchise Hockey Manager 2 > FHM 2 - General Discussions

Reply
 
Thread Tools
Old 01-21-2016, 10:55 AM   #1
Swedishgamefreak
Minors (Single A)
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 71
Thanks: 14
Thanked 9x in 7 posts
2 issues with this game

Im gonna be honest here. I was really excited for this game. Im not here to bash on the game just want to voice my opinion about 2 problems. I have tried to play as GM only for Avs. Here are my problems.

1. Even though i have set demotions and promotions so i control it, the AI call up players from minor league automatically.

2. I understand that its realistic that players can train on other positions but the players are changing the positions automatically, and even when i change them back to their original position the AI changes it to a new position. Example: Matt Duchene is a centreman. Thats how i want it. After a couple of months he gets better at playing on the wing so the AI change it for you. I should be that you make the change and it should stay like that.

Maybe i have missed an option in settings but i have checked it so many times. If not i hope this will be fixed because other than that, this game is good and it has a lot of potential.
Swedishgamefreak is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2016, 12:19 PM   #2
dave1927p
FHM Moderator
 
dave1927p's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Brantford, ON
Posts: 2,817
Thanks: 1,657
Thanked 1,534x in 849 posts
you just need to set under the Manager options what you want to handle and what you want your AI to handle. Sounds like you want everything set to you.
Attached Images
Image 
__________________
IN 1964 THE LEAFS WON THE STANLEY CUP :: IT'S ALSO THE YEAR THE CANADIAN FLAG WAS DESIGNED...coincidence?
dave1927p is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2016, 02:08 PM   #3
Duranium
All Star Starter
 
Duranium's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Vienna South Side, Austria
Posts: 1,207
Thanks: 2,800
Thanked 698x in 392 posts
dave1927p illustrated it perfectly.....The AI does nothing automatically when the settings are right
__________________


Beta-Tester since FHM2


"Surrendering to the glory of music
is a good thing."

David Mancuso 1944-2016


Duranium is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2016, 05:03 PM   #4
JeffR
FHM Producer
 
JeffR's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Kelowna, BC
Posts: 10,545
Thanks: 99
Thanked 9,229x in 3,205 posts
Quote:
Originally Posted by Swedishgamefreak View Post
2. I understand that its realistic that players can train on other positions but the players are changing the positions automatically, and even when i change them back to their original position the AI changes it to a new position. Example: Matt Duchene is a centreman. Thats how i want it. After a couple of months he gets better at playing on the wing so the AI change it for you. I should be that you make the change and it should stay like that.
Is he being played on the wing when that happens, or still at centre? If he's still primarily a C, we may need to adjust the way the position-learning works, it shouldn't be replacing a primary position if that's where the guy is currently playing.
JeffR is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2016, 08:17 PM   #5
Torgonius
Major Leagues
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 324
Thanks: 79
Thanked 141x in 82 posts
Quote:
Originally Posted by Duranium View Post
dave1927p illustrated it perfectly.....The AI does nothing automatically when the settings are right
I have reported this a couple times, but it is not working like that for me.

I am set to control roster moves, with the AI controlling lineup and tactics.

Every. Single. Time. I have 22 guys on the roster, and sim forward to the next day, a 23rd guy has been added by the AI.

I can reproduce it at will, and it's very annoying.
Torgonius is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2016, 05:24 PM   #6
pens66
Major Leagues
 
Join Date: May 2012
Location: Germany
Posts: 389
Thanks: 54
Thanked 142x in 89 posts
Quote:
Originally Posted by Torognius View Post
I have reported this a couple times, but it is not working like that for me.

I am set to control roster moves, with the AI controlling lineup and tactics.

Every. Single. Time. I have 22 guys on the roster, and sim forward to the next day, a 23rd guy has been added by the AI.

I can reproduce it at will, and it's very annoying.
That is absolutely true. I really wonder how one can say this is working as intended. It doesn't.
pens66 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2016, 09:07 PM   #7
Duranium
All Star Starter
 
Duranium's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Vienna South Side, Austria
Posts: 1,207
Thanks: 2,800
Thanked 698x in 392 posts
Quote:
Originally Posted by pens66 View Post
That is absolutely true. I really wonder how one can say this is working as intended. It doesn't.
I play mostly in GM mode with the following settings and this never ever happened to me, not once - maybe you should upload your saves so the devs can check it or PM Malte or Jeff.
Attached Images
Image Image 
__________________


Beta-Tester since FHM2


"Surrendering to the glory of music
is a good thing."

David Mancuso 1944-2016


Duranium is offline   Reply With Quote
Thank you for this post:
Mickeyb37 (01-22-2016)
Old 01-23-2016, 04:12 AM   #8
pens66
Major Leagues
 
Join Date: May 2012
Location: Germany
Posts: 389
Thanks: 54
Thanked 142x in 89 posts
Quote:
Originally Posted by Duranium View Post
I play mostly in GM mode with the following settings and this never ever happened to me, not once - maybe you should upload your saves so the devs can check it or PM Malte or Jeff.
And there is your (or my) problem: You set your lines yourself as if you were a coach. I want to be a GM and have my assistant set the lines. The effect: Someone (not me) constantly calls up players from the farm to fill out the 23-man-roster. That's certainly not how it is supposed to work.
Try it and see for yourself.
pens66 is offline   Reply With Quote
Thank you for this post:
Duranium (01-23-2016)
Old 01-23-2016, 12:57 PM   #9
Duranium
All Star Starter
 
Duranium's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Vienna South Side, Austria
Posts: 1,207
Thanks: 2,800
Thanked 698x in 392 posts
Quote:
Originally Posted by pens66 View Post
And there is your (or my) problem: You set your lines yourself as if you were a coach. I want to be a GM and have my assistant set the lines. The effect: Someone (not me) constantly calls up players from the farm to fill out the 23-man-roster. That's certainly not how it is supposed to work.
Try it and see for yourself.
Ah, now you made the issue clear to me - did you get any answer yet on this from the devs ?
__________________


Beta-Tester since FHM2


"Surrendering to the glory of music
is a good thing."

David Mancuso 1944-2016


Duranium is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2016, 03:18 PM   #10
pens66
Major Leagues
 
Join Date: May 2012
Location: Germany
Posts: 389
Thanks: 54
Thanked 142x in 89 posts
Quote:
Originally Posted by Duranium View Post
Ah, now you made the issue clear to me - did you get any answer yet on this from the devs ?
Me specifically no, but it was brought up multiple times already. So I hope they know about the problem.
pens66 is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2016, 06:07 PM   #11
tcblcommish
Hall Of Famer
 
tcblcommish's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Canada
Posts: 3,204
Thanks: 546
Thanked 545x in 307 posts
Would it be that you have a player playing out of position in the line up? Not enough LWers or RWers or whatever? If that is the case, I don't know if the AI will make the adjustment for the amount of players and will call someone up to fill that hole. Just an idea anyways. Could be an issue
tcblcommish is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2016, 05:23 PM   #12
Torgonius
Major Leagues
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 324
Thanks: 79
Thanked 141x in 82 posts
Quote:
Originally Posted by tcblcommish View Post
Would it be that you have a player playing out of position in the line up? Not enough LWers or RWers or whatever? If that is the case, I don't know if the AI will make the adjustment for the amount of players and will call someone up to fill that hole. Just an idea anyways. Could be an issue
In my case, I have enough players for each position with 22 on the roster. The 23rd gets called up just to fill in the empty roster spot.
Torgonius is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2016, 10:09 AM   #13
Swedishgamefreak
Minors (Single A)
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 71
Thanks: 14
Thanked 9x in 7 posts
Quote:
Originally Posted by dave1927p View Post
you just need to set under the Manager options what you want to handle and what you want your AI to handle. Sounds like you want everything set to you.
I do that. I set so i take care of everything except training. Still this happens.
Swedishgamefreak is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2016, 10:10 AM   #14
Swedishgamefreak
Minors (Single A)
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 71
Thanks: 14
Thanked 9x in 7 posts
Quote:
Originally Posted by JeffR View Post
Is he being played on the wing when that happens, or still at centre? If he's still primarily a C, we may need to adjust the way the position-learning works, it shouldn't be replacing a primary position if that's where the guy is currently playing.
I never played Duchene on the wing, just somehow he automatically change to be a winger. Same with Barrie, he was a RD. Now he is a LD even though i play him as RD.
Swedishgamefreak is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2016, 10:11 AM   #15
Swedishgamefreak
Minors (Single A)
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 71
Thanks: 14
Thanked 9x in 7 posts
Yeah like some of you say. The AI recall players without my permission. I sent Zadorov to AHL. The next day, he was back in Colorado.
Swedishgamefreak is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:22 AM.

 

Major League Baseball trademarks and copyrights are used with permission of MLB Advanced Media, L.P. Minor League Baseball trademarks and copyrights are used with the permission of Minor League Baseball. All rights reserved.

The Major League Baseball Players Association (www.MLBPLAYERS.com ) is the collective bargaining representative for all professional baseball players of the thirty Major League Baseball teams and serves as the exclusive group licensing agent for commercial and licensing activities involving active Major League baseball players. On behalf of its members, it operates the Players Choice licensing program and the Players Choice Awards, which benefit the needy through the Major League Baseball Players Trust, a charitable foundation established and run entirely by Major League baseball players. Follow: @MLB_Players; @MLBPAClubhouse; @MLBPlayersTrust

Out of the Park Baseball is a registered trademark of Out of the Park Developments GmbH & Co. KG

Google Play is a trademark of Google Inc.

Apple, iPhone, iPod touch and iPad are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries.

COPYRIGHT © 2017 OUT OF THE PARK DEVELOPMENTS. ALL RIGHTS RESERVED.

 

Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2018 Out of the Park Developments