Home | Webstore
Latest News: OOTP Update 20.6 - OOTP 20 Available - FHM 5 Available

  

Go Back   OOTP Developments Forums > Prior Versions of Our Games > Earlier versions of Out of the Park Baseball > Earlier versions of OOTP: Technical Support

Earlier versions of OOTP: Technical Support Do you have a copy of OOTP Baseball 2006? Are you in need of help and assistance in running the game or do you have errors that you need help in resolving? This is your place!

Reply
 
Thread Tools
Old 09-27-2004, 04:37 PM   #41
disposableheros
Hall Of Famer
 
disposableheros's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 4,332
Thanks: 0
Thanked 0x in 0 posts
Quote:
Originally Posted by Dan Theman
I saw one of the posters mentioned that programs installed after SP2 would then be "gone" - has anyone else experienced anything like this if they've removed SP2?
i havent rolled back personally. but a few threads at the support forums for my laptop manufacturer say that SOME programs may be removed, but they havent been able to figure out why some and not others.

edit: sorry Dan, after i pressed submit and read i realized this post doesnt help at all.
__________________
2 Wild Cards, 11 Division Champs, 4 League Champs, 3 World Champs, and 3 Best GM awards

Baseball Maelstrom - New York Mets - 180-149 .547
Corporate League Baseball - Coke Buzz - 889-649 .578
Western Hemisphere Baseball League - Santiago Saints - 672-793 .459

Record - 2428-2271 .517

Last edited by disposableheros; 09-27-2004 at 04:39 PM. Reason: being a dumbass
disposableheros is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2004, 05:06 PM   #42
MidnightPyro
Minors (Triple A)
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 1x in 1 post
Upgraded to Service Pack 2, and I'm having the exact same problem. It is sort of frustrating, but now I know the sound is what's causing it atleast, so I won't have to throw things at the screen.
MidnightPyro is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2004, 10:36 AM   #43
Cooker
All Star Reserve
 
Join Date: Jul 2003
Location: Columbus, OH
Posts: 592
Thanks: 0
Thanked 1x in 1 post
Running XP Home Edition, my home computer downloaded an update and when I went to install it I realized the update was SP2, the same one that caused others so many problems with OOTP. (Thanks goodness I read these boards religiously!) So I didn't install SP2. Now every time I start my compter I get the little popup in the corner telling me I have updates ready to install. I keep ignoring it.

Unlike some, I really like the sound in OOTP. I'm not very technological and I'm not sure I need SP2. So I think I should just delete the update for SP2 if it makes OOTP have problems. Does that sound right to anyone else? I'm interested in the thoughts of people who are smarter than me.
Cooker is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2004, 10:42 AM   #44
Anachronism
All Star Reserve
 
Anachronism's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Great White North
Posts: 945
Thanks: 0
Thanked 0x in 0 posts
You'll need to move to SP2 eventually. It contains several patches to known exploits and improves the security of XP. All future patches will be based on XP SP2, so you could end up with a very outdated an insecure OS fairly soon.

It also makes great improvements to IE...

It's a toss us for now... but know that eventually, you'll need to install it.
__________________
"Ruth did it on Beer and Hotdogs..."
Anachronism is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2004, 11:44 AM   #45
kingcharlesxii
Hall Of Famer
 
kingcharlesxii's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Madison, WI
Posts: 2,729
Thanks: 511
Thanked 230x in 119 posts
Microsoft just pushed back the forced adoption time for SP2. You can put off installing it for a few more months if you want to (and I will). I'm in no hurry myself.
__________________
OTBA - Stockholm Royal Squirrels of Sweden

OOTP Grand League Champion 2015
kingcharlesxii is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2004, 12:24 AM   #46
TC Dale
Global Moderator
 
TC Dale's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 4,268
Thanks: 405
Thanked 113x in 63 posts
OK guys, one of the "experts" I follow regularly has a website that has a LOT of links about XP SP 2 and some workarounds and things to try if you run into problems with the latest and greatest from Windows. Try 60 links for your use!

Now this newsletter is called Scot's Newsletter, and the link for the multi resources for SP 2 help and hints, tips, and where to go for more information is here: http://www.scotsnewsletter.com/best_of/xpsp2links.htm

If you find something useful, sign up and get his HTML newsletter. http://www.scotsnewsletter.com/subcenter/subscribe.htm

I get straight facts from him and his forum about all sorts of issues, Windows, Linux and such. Tell him tcdale sent you.

I hope you guys find some help, and some reference for anything you might need. Look around, and subscribe. There is a wealth of information that can be used for beginners and advanced alike.


TC
TC Dale is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2004, 08:55 AM   #47
jmm8356
All Star Starter
 
jmm8356's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Lafayette IN (by way of Tonawanda NY)
Posts: 1,673
Thanks: 211
Thanked 38x in 23 posts
Could those who had this problem confirm that the 6.10 update fixes it?

Thanks!
__________________
Jeremy from Tonawanda --- Go Cubbies! --- Unofficial Theta Tester(tm)
"Oh, we got both kinds. We got country and western!"
From OOTP 6: Designated for Assignment FAQ (Includes both problems and solutions! Ooooo! )
jmm8356 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2004, 12:37 PM   #48
Erik W.
Global Moderator
 
Erik W.'s Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Montréal
Posts: 4,600
Thanks: 31
Thanked 111x in 77 posts
My problem started before I installed SP2, and continued after I uninstalled SP2. I think the problem was related to DX 9c, not directly SP2. But... Yes it's fixed!

Sound works just fine for me now

Edit: *sigh* I was wrong. Still happening. I thought it was fixed the first time because I loaded up my test league, played the first out of the game, simmed to the 9th, then simmed through the end. The box score loaded fine. When I realized what I had done, I went back and made sure the last out was played out instead of simmed, and sure enough, it crashed.

I dunno what to do. It's happening with both 5 and 6, and like I've said and no one has had an answer for, started BEFORE I installed SP2, and continued after I uninstalled it. I've upgraded my video and sound drivers. I dunno what else I can do since everyone is/was locked in this "IT'S EVIL SP2!" mode and won't do anything besides blame it on that.

Last edited by Erik W.; 10-14-2004 at 12:50 PM.
Erik W. is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2004, 12:46 PM   #49
deadringer
All Star Reserve
 
deadringer's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: La Grande, Oregon
Posts: 993
Thanks: 30
Thanked 11x in 8 posts
I'm running 6.10 and still crashing! And I updated my drivers. This started with the SP2 but I still have it with the 6.10. Any suggestions?
deadringer is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2004, 01:21 PM   #50
VoteQuimby
Minors (Rookie Ball)
 
VoteQuimby's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0x in 0 posts
Turn off sound and use external browser (in setup). This worked with 6.03 (haven't installed 6.10 yet so don't know if it works).
__________________


The very existence of flamethrowers proves that some time, somewhere, someone said to themselves, "You know, I want to set those people over there on fire, but I'm just not close enough to get the job done.

George Carlin
VoteQuimby is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2004, 01:43 PM   #51
Erik W.
Global Moderator
 
Erik W.'s Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Montréal
Posts: 4,600
Thanks: 31
Thanked 111x in 77 posts
Yeah, I can play fine with sound off. Just had gotten my hopes up that I could finally play with sound again. *pout*
Erik W. is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2004, 03:27 PM   #52
jbmagic
Hall Of Famer
 
Join Date: Sep 2003
Location: Los Angeles
Posts: 3,419
Thanks: 0
Thanked 1x in 1 post
Quote:
Originally Posted by deadringer
I'm running 6.10 and still crashing! And I updated my drivers. This started with the SP2 but I still have it with the 6.10. Any suggestions?

i think best way is to unistall the game, delete C:\Program Files\Out of the Park Developments\OOTP 6 folder

then do a full install of 6.10


i have sp2 no problems
jbmagic is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2004, 04:02 PM   #53
deadringer
All Star Reserve
 
deadringer's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: La Grande, Oregon
Posts: 993
Thanks: 30
Thanked 11x in 8 posts
Quote:
Originally Posted by jbmagic
i think best way is to unistall the game, delete C:\Program Files\Out of the Park Developments\OOTP 6 folder

then do a full install of 6.10


i have sp2 no problems
I've already done a complete uninstall/reinstall of 6.10, no effect.
deadringer is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2004, 07:45 PM   #54
Dargone
Hall Of Famer
 
Dargone's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Interwebs
Posts: 2,862
Thanks: 0
Thanked 168x in 61 posts
I just did a test and crashed as well with in game sound enabled. Turning off the sound appears to take care of the problem, however it would be great if a fix could be found. There has to be some other factors as well as some people with SP2 are having no problems. All this said it really isn't too big of a deal to play with sound off...
__________________
I was never one to patiently pick up broken fragments and glue them together again and tell myself that the mended whole was as good as new. What is broken is broken -- and I'd rather remember it as it was at its best than mend it and see the broken places as long as I lived.-Margaret Mitchell
Dargone is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2004, 09:55 PM   #55
przy
Minors (Rookie Ball)
 
Join Date: Jul 2003
Location: Central Minnesota
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0x in 0 posts
Quote:
Originally Posted by Azamien
My problem started before I installed SP2, and continued after I uninstalled SP2. I think the problem was related to DX 9c, not directly SP2. But... Yes it's fixed!

Sound works just fine for me now

Edit: *sigh* I was wrong. Still happening. I thought it was fixed the first time because I loaded up my test league, played the first out of the game, simmed to the 9th, then simmed through the end. The box score loaded fine. When I realized what I had done, I went back and made sure the last out was played out instead of simmed, and sure enough, it crashed.

I dunno what to do. It's happening with both 5 and 6, and like I've said and no one has had an answer for, started BEFORE I installed SP2, and continued after I uninstalled it. I've upgraded my video and sound drivers. I dunno what else I can do since everyone is/was locked in this "IT'S EVIL SP2!" mode and won't do anything besides blame it on that.
I do believe you probably have found the problem. I am running directx 9.0c as well and the new patch does not solve anything.
przy is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:30 AM.

 

Major League Baseball trademarks and copyrights are used with permission of MLB Advanced Media, L.P. Minor League Baseball trademarks and copyrights are used with the permission of Minor League Baseball. All rights reserved.

The Major League Baseball Players Association (www.MLBPLAYERS.com ) is the collective bargaining representative for all professional baseball players of the thirty Major League Baseball teams and serves as the exclusive group licensing agent for commercial and licensing activities involving active Major League baseball players. On behalf of its members, it operates the Players Choice licensing program and the Players Choice Awards, which benefit the needy through the Major League Baseball Players Trust, a charitable foundation established and run entirely by Major League baseball players. Follow: @MLB_Players; @MLBPAClubhouse; @MLBPlayersTrust

Out of the Park Baseball is a registered trademark of Out of the Park Developments GmbH & Co. KG

Google Play is a trademark of Google Inc.

Apple, iPhone, iPod touch and iPad are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries.

COPYRIGHT © 2017 OUT OF THE PARK DEVELOPMENTS. ALL RIGHTS RESERVED.

 

Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2018 Out of the Park Developments